A környék

A környék

A Körösök vidékén kicsik és nagyok, a nyugodt pihenésre vágyó és az aktív kikapcsolódást előnyben részestő vendégeink is megtalálják számításaikat. Néhány ötlet a látnivalók és programok tekintetében, melyek kerékpárral is könnyen elérhetők.

Szarvasi Arborétum

A Szarvasi Arborétum a város határában a Hármas-Körös legnagyobb Holtága mentén helyezkedik el, 65 hektár látogatható területtel. Öt fás növénygyűjteményt foglal magába. Ezek közül legidősebb és legértékesebb látogatható gyűjtemény a gróf Bolza Pál által telepített Pepi-kert.

A csodálatos térharmóniájú, romantikus, tájképi kert tavasszal virágözönnel, nyáron madárdallal, ősszel a természet ezer színével, télen a hófödte táj csendjével várja látogatóit. Mindezen felül szabadulószoba, sétahajó kikötő, interaktív foglalkoztató szobák, üvegház, büfé, emuk és pávák is az utunkba kerülhetnek sétánk során.

www.pepikert.hu

Mini Magyarország

Az Arborétum mellett található gyönyörűen kialakított makettpark, melyeben közel száz híres magyar, és egykori történelmi magyarországi épület aprólékosan kidolgozott mása látható, interaktív vasút és hajó modellekkel.

www.minimagyarorszag.hu

Szent Klára Gyógyfürdő

Pezsgőfürdő, úszómedence, gyógyvíz, külső udvar napozóágyakkal, szaunasziget és gyógyászati kezelések szolgálják a kikapcsolódást.
Jó és rossz idő esetére is nagyon kellemes program.

www.szarvasigyogyfurdo.hu

Katalin II sétahajó

Szarvason, a Dél-alföldi régió szívében egész nyáron várja a vendégeket. A Holt-Körösön hajózva láthatjuk a történelmi Magyarország középpontját, az egyedi növény és fa gyűjteményéről híres Szarvasi Arborétumot, valamint a mocsári ciprusok legszebb csoportját és a Víziszínpadot is.

www.katalin2.hu

Vízi Színház

A Holt-Körös partján gyönyörű környezetében felépült színház igazán egyedi látnivalója a városnak. A nyári szezonban szinte minden este kulturális programokkal várja az érdeklődőket.

Hétvégenként nagy formátumú, zenés-táncos produkciókat láthat a közönség az ország színházai, valamint a határon túli magyar teátrumok előadásában.

www.viziszinhaz.hu

Körös Maros Nemzeti Park és Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

A Nemzeti Park Látogatóközpontja az Anna-ligetben helyezkedik el. Az épületben időszakos kiállítások és büfé is található, valamint kerékpár és kenu kölcsönzésre is van lehetőség.

Az Állatpark a Látogatóközpont melletti ligeterdős parkban terül el, amely egy kellemes sétával könnyen bejárható. Az állatok mellet ne feledjük el megcsodálni az idős tölgyeket sem.

A Park munkatársai a nyári időszakban vezetett kerékpár- és kenutúrákat is szerveznek. Érdemes ellátogatni a Nemzeti Park honlapjára, mert sok érdekes programot, vezetett túrát találhatunk.

www.kmnp.nemzetipark.gov.hu/
www.kmnp.hu/szolgaltatasok

Szent András Sörfőzde

Prémium kézműves sörök kedvelői számára kihagyhatatlan állomás. Számos hazai és nemzetközi díjnyertes sör közül válogathatunk. Kiülhetünk a kerthelységbe, (Rózsa Sörkert) vagy „elvitelre” is vásárolhatunk.

www.szentandrassorfozde.hu

Sárarany Szalmaporta

Szarvas határában álló, felújított tanyában berendezett műhelygaléria, ahol. megismerhetik a szalmafonás eszközeit, technikáit, alapanyagait és számtalan elkészült darabot. A Füveskertben tett „aromatúra” során vendégeink közel ötvenféle gyógy-és fűszernövénnyel, valamint azok hatásaival ismerkedhetnek meg.

A portán falusi vendégasztal keretében megkóstolhatók a helyi tájjellegű tésztaételek, melyek mellé házi készítésű szörpök, frissítők kerülnek felszolgálásra. Ezen programhoz minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges.

www.szalmaporta.hu

Mozi

www.szarvasimozi.hu

Zebra Club

www.zebraclub.hu

Tessedik Sámuel Múzeum, Ruzicskay alkotóház, Szárazmalom

www.szarazmalom.hu

A történelmi Magyarország közepe

Bolza Kastély

Alföldi Kéktúra

Horthy István Duzzasztómű, Békésszentandrás

Horgászoknak

www.matchfish.hu
www.khesz.hu